Vissza

BLOG

 

vitalerbum.hu
2020.07.20.

TEGYÜNK ÉRTE, HOGY HAJUNK IS NYARALHASSON

Mitől roncsolódhat hajunk száli része?

Hogyan védjük hajhagymáinkat az erős UV sugárzás ellen?

 

Valahányszor, amikor leültök hozzám és tanácsomat kéritek, a megfelelő hajas fejbőr higiéniai szokások betartásával kapcsolatban, Ti is tudjátok, hogy legtöbbször arra panaszkodtok, hogy mennyire száraz, igénybe vett, töredezett, fakó, élettelen a hajatok.

Ilyenkor nem győzöm kihangsúlyozni, hogy az egészséges haj alapja az egészséges fejbőr.

Hiszen minden, ami élő, az az ún. pilosebaceous egységben, azaz a szőrtüszőben van. A legfontosabb, hogy az abban élő hajhagymáinkat védjük.

 

Mostanában többen panaszkodtok arra, hogy többször leég a fejbőrötök, viszket, s akár érintésre fáj is.
Ti is tudjátok, hogy az agresszív napsütés sok kárt tehet érzékeny bőrünkkel és hajunkkal is.

Nagyobb UV-sugárzás esetén a sugarak behatolhatnak a haj belső szerkezetébe, és tönkreteszik a gyökérből. Nyáron különösen gyengéd bánásmódot igényel hajkoronánk, hiszen folyamatosan ki van téve nemcsak a napsütés, az erős UV, de a víz, pára és a meleg kártékony hatásának is. Mit tesz az erős UV sugárzás a hajunkkal: szárítja, színtelenné és fakóvá teszi.

Bízom benne, hogy egyre többen a jelenlegi egészségügyi helyzet miatt itthon nyaralunk, de biztos vannak közületek olyanok, akik ellátogattok a sós vizes tengerpartokhoz. Tudjátok ilyenkor a sós tengervíz is árt a hajnak. A só és a napsugarak szárítják, a párás levegő hullámosítja, lelapítja a hajat.

Sokan vagytok, akik imádjátok velem együtt a napsütést, s órákig tudunk a napon tartózkodni. Ilyenkor jó szolgálatot tehet egy széles karimájú kalap vagy egy könnyű sál, amellyel letakarjuk a hajunkat. Sokszor ezek a kiegészítők, ha divatosak, még öltöztetnek is. Fontos, hogy a fejfedő ne legyen túl meleg és szoros, mert az a fejbőr vérellátását  és levegőzését akadályozza.

Ma már a piacon rengeteg dermokozmetikai készítmény kapható megelőzés és kezelés céljából egyaránt.

Most még is Én a haj belső védelmére fektetném a hangsúlyt. A haj számára a legfontosabb tápanyagok a szervezetbe bejuttatott fehérjék, így a nyári időszakban fogyasszunk több tojást, halat és sajtot. Emellett figyeljünk a folsav, a B6-, a B12-, valamint a C-vitamin-bevitelére is, illetve az egészséges mennyiségű vízfogyasztásra is.

Ne feledjük el, hogy hajunk képes a megújulásra, amennyiben megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagot és törődést kap, regenerálja önmagát. Minden esetben használjuk ki ezt az előnyös tulajdonságot, mielőtt drasztikusabb módszerekhez folyamodnánk!

Többen kérdeztétek, hogy a változatos étrend mellé ajánlok e bármilyen étrend kiegészítőt: IGEN  

A Vital Plus CAPS étrend kiegészítő nemcsak a hajhullás megelőzésére alkalmas, de a haj megerősítésére is.

Óvjuk bőrünket és hajunkat az erős UV sugárzással szemben!

Dermoconsultant Ludányi Adrienn

vitalerbum.hu
2020.06.15.

FEJBŐR ÁLLAPOT FELMÉRÉS MAGYARORSZÁG ÁTFOGÓ EGÉSZSÉGVÉDELMI SZŰRŐPROGRAMJÁN

Ön részt vett e már Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramján?

Ismeri e Magyarország legnagyobb humanitárius ingyenes mobildiagnosztikai központját?

 

Az Európai Unióban a lakosság egészségi állapotának romlása, egyes népbetegségek gyakori megjelenése révén egyre nagyobb hangsúlyt kell helyezni a prevencióra. A Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja segít a lakosság egészségi állapotának folyamatos megfigyelésében, a beteg és orvos kapcsolatok találkozásában, az egészségvédelem több dimenziós megismerésében. A Program a szűrések mellett, külön figyelmet fordít a lakosság egészségét fenyegető rizikófaktorokra - dohányzás, alkohol, a mozgásszegény életmód, helytelen táplálkozás, elhízás - amelyek életmód tanácsadással megelőzhetőek. Az életmód tanácsadás részeként a program szakmai és civil szervezetek együttműködésével mutatja be a társadalom részére az elsősegély nyújtás technikáját az újraélesztésen át az otthoni égési sebek ellátásáig.

 

A mai modern, rohanó életünk, a sok stressz, helytelen táplálkozás, a környezetszennyezés kisebb nagyobb szervi elváltozást okoz. Ezek mind kihatnak a bőrünkre, így a hajas fejbőrre is.

ÖNNEK IS ZSÍROSODIK, KORPÁSODIK, HULLIK A HAJA, VISZKET A FEJBŐRE?

Idén negyedik éve már, hogy a szűrőprogram egyik stratégiai partnerének támogatásával Ön is részt vehet az ingyenes fejbőr állapotfelmérésen. A rövid, személyes konzultáción egy speciális géppel (dermovisor X200) a szakszemélyzet szemrevételezi fejbőrét, ahol 200-szoros nagyításban láthatóvá válik a hajas fejbőre és egy esetleg fejbőr rendellenesség.

A szűrőprogramon az elmúlt három évben több, mint 30.000 fő kérte az ingyenes fejbőrszondát, s a szűrésen a lakosság 2/3-nál találtak fejbőr rendellenességet a szakemberek. Az ingyenes fejbőr állapotfelmérés célja, hogy a prevenció során lehetőleg még időben kiszűrje a problémákat. Hiszen az egészséges haj alapja az egészséges fejbőr.

A mobildiagnosztikai központban egyébként 40 féle átfogó vizsgálat elvégzésére van lehetősége a lakosságnak, ingyenes humanitárius formában. A vizsgálatok között szerepel például: szív és érrendszeri vizsgálat, artéria merevség vizsgálat, vércukor-húgysav-koleszterin mérés, szén-monoxid mérés, hidrogén kilégzési vizsgálat, szemnyomás vizsgálat, szemüveg dioptria vizsgálat, szemszárazság teszt, testzsírtömeg mérés, hallásvizsgálat és még sok hasznos felmérés.

A MÁESZ szakmai bizottság együttműködésben a praxisközösségekkel, egészség fejlesztési irodákkal, önkormányzatokkal, stratégiai partnerekkel közös szervezésben elő regisztráció segítségével fogadja a látogatókat. A csoportbontásban érkező érdeklődők a kötelező biztonsági protokoll betartása mellett vehetnek részt a programban. A hármas szintű beléptetési rendszer részeként a látogatók hő kamera kapu, testhőmérséklet meghatározás, rizikófelmérés és kötelező kézfertőtlenítés után léphetnek be a körbe zárt területre. A szájmaszk viselése kötelező minden látogató részére.

Kérdés esetén keressen bennünket:

https://www.facebook.com/vitalerbumfejborvizsgalat/notifications/ facebook oldalunkon

vagy a +36 70 770 1710 telefonszámon.

Forrás: www.egeszsegprogram.eu

 

vitalerbum.hu
2020.06.02.

Önnel is fordult már elő, hogy drogériákban a samponos polcok előtt hosszasabb időt kellett eltöltenie?

Nem tudta eldönteni, hogy melyik sampont válassza?

A meglévő hajas fejbőr problémájára melyik lenne a legmegfelelőbb?

Hiába fordult az eladóhoz tanácsért, Ő sem tudott segítséget nyújtani Önnek, hogy mit használjon?

Megvásárolta, kipróbálta, s nem hogy javult volna, rosszabbodott a hajas fejbőr állapota?

 

Ha ezek a kérdések Önre is jellemzőek, ajánljuk figyelmébe az alábbi videót, amiben dermokozmetikai tanácsadó nyújt korszerű segítséget a hajas fejbőr rendellenességekre.

Hiszen tudja, az egészséges haj alapja az egészséges fejbőr.

vitalerbum.hu
2020.05.20.

A HAJHULLÁSRÓL NEMTŐL ÉS KORTÓL FÜGGETLENÜL

A legtöbbünknek olykor-olykor szembe kell nézni a hajhullással.

Önnél is fordult már elő, hogy hajmosáskor a fürdőkádban a megszokottnál több hajszálat talált, vagy fésülködéskor a fésűben több hajszál maradt? Jelezte már Önnek a fodrásza, hogy kevesebb a haja, mint a legutóbbi hajvágásnál vagy hajfestésnél?

A hajhullás nemtől és kortól függetlenül jelentkezhet.

 

Ahhoz, hogy megtaláljuk rá a megoldást, fontos tisztában lennünk a kiváltó okkal vagy okokkal.

Mik lehetnek ezek a kiváltó okok?

A hajhullás oka sokféle lehet: SZERVI PROBLÉMÁK, amelyeket gyakran a modern STRESSZES életvitel okoz, HELYTELEN HIGIÉNIA, amely megbontja a baktériumflóra egyensúlyát és a pilosebaceous egység működését. A TÜSZŐBEN LÉVŐ FAGGYÚ vagy SZEBORREÁS HÁMLÓ FEJBŐR, amelyek akadályozzák a hajhagyma helyes táplálását. ÉVSZAKVÁLTOZÁS, amikor a hajunk cserélődik. HELYTELEN ÉTKEZÉS, hibás vagy nem megfelelő diéták, legyengítik a hajat, amelyeknek vitaminokra, proteinre és ásványi anyagokra van szüksége az egészséges növekedéshez. A fő okok gyakran a hormonális tényezőkben keresendő. Nők és férfiak esetében egyaránt. A férfiaknál az androgén hormonok a hajhullás leggyakoribb okai, aminek következtében a haj az idő elteltével elvékonyodik és ritkulni kezd. A nőknél a változókor alatt az ösztrogén hormonok szintje csökken, az androgén hormonok szintje pedig nő. A haj ebben az esetben is elvékonyodik és ritkulni kezd.

 

Mik lehetnek a hajhullás következményei?

Ezek a tényezők a hajhullás és a szőrtüsző végleges behegesedése előtt megváltoztatják a hajhagyma helyes táplálását, aminek következménye a pilosebaceous egység működésének változása. A változás jelei a vékony, száraz és töredezett haj. A nyár melege, a nap, a tenger, a hideg, a szél, a nedvesség, mind-mind olyan tényezők, amelyek az évszakok változásakor növelik a bőr és a pilosebaceous egység problémáit. Fontos ez időszak végén hatáserősítő kezeléseket alkalmaznia a haj mielőbbi újranövesztésének serkentése érdekében.

 

S mi milyen megoldást tudunk erre javasolni?

A Vital Erbum termékcsalád ajánlott készítményei hajhullás ellen vagy hajerősítésre:

A funkcionális hatóanyagok növényi eredetűek és klinikailag valamint bőrgyógyászatilag teszteltek.

 

Előzzük meg a hajhullást, vagy ha már megelőzni nem tudjuk, találjuk meg rá a megfelelő kezelési formát! Hiszen az egészséges haj alapja az egészséges fejbőr!

vitalerbum.hu
2020.05.11.

 

MI ÁLL AZ ELSŐ HELYEN A LAKOSSÁG FEJBŐR RENDELLENESSÉGEI KÖZÜL?

 ÖNNÉL VAGY A KÖRNYEZETÉBEN ÉLŐKNÉL IS MEGJELENT?

Többször találkozhattak már szlogenünkkel, miszerint az egészséges haj alapja az egészséges fejbőr.

Most azok számára szeretnénk tanácsot adni, akik folyamatos hajas fejbőr zsírosodással küzdenek.

2019-es népegészségügyi prevención készült felmérés alapján a lakosság 71,85%-ának kell szembenéznie valamilyen fejbőr rendellenességgel.

A statisztikai adatok szerint első helyen az olajos szeborrea áll.

Ha alaposabban megnézzük a haj összes esztétikai problémája a pilosebaceous egység rendellenességéből fakad.

Mik vezethetnek a rendellenességhez?

  • Szervi problémák: emésztési problémák, májelégtelenség, belső elválasztású mirigyek rendellenességei, idegi okok, stb.
  • Életmód: egészségtelen táplálkozás, helytelen higiénia, környezeti káros hatások

Helyes életmód követésével nagymértékben segíthetünk megoldáshoz jutni, mint például:

  • nem túl gyakori és nem túl ritka hajmosás
  • megfelelően kiválasztott specifikus samponok, fejbőrtisztítók használata
  • zsírszegény, rendszeres, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag táplálkozás
  • káros légszennyeződések kerülése

Azonban a zsíros haj NEM esztétikai probléma, hanem egy kóros fiziológiás folyamat része.

Ezért fontos a:

  • megfelelő oxigénellátás kívülről, belülről
  • megfelelő tápanyagfelvétel a hajszálerekből
  • jól működő faggyúmirigy
  • egyensúlyban lévő baktériumflóra

Ezek eléréséhez pedig ajánlott szakemberek tanácsait kérni, még mielőtt bármilyen általunk választott kezelésbe kezdenénk, amivel esetleg még inkább ártunk, mint használunk a hajas fejbőrüknek. Hiszen a haj és a fejbőr szerkezet eltérő. A sampon, amit a haj száli részének tisztítására fejlesztettek ki, nem biztos, hogy ideális a fejbőr részére is. Ma már a kiemelt gyógynövényboltokban is rendelkezésre állnak szakemberek, akik járatosak a fejbőr tanácsadásában.

A Vital Erbum termékcsalád ajánlott készítményei olajos szeborrea ellen:

Bízunk benne, hogy most is hasznos információkkal tudtunk szolgálni, s heti rendszerességgel visszatérnek blogunkhoz. Várjuk Önöket!

2020. Május 11.